رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: از چندي پيش هيات کاوشي براي شناسايي و نجات بخشي آثار تاريخي خداآفرين خصوصا گورستان لاريجان و تپه شتربان درمنطقه حضور يافته و مشغول کاوش است.
محمدي تاکيد کرد: در کاوش هاي اين گروه 10تدفين به شکل جنيني مربوط به دوره پارت ، به همراه آثار فلزي، مفرغي و سفالي مربوط به اواخر دوره مفرغ و اوايل عصر آهن کشف شد.
وي تصريح کرد: صحبتي که در مورد کشف موميايي از اين منطقه مطرح شده واقعيت ندارد و فقط شايعه است و اصلا در اين منطقه ما تدفين به شکل موميايي نداريم.
محمدي افزود: درتدفين هاي تاريخي اين منطقه ، متوفي به همراه قرباني حيواناتي مانند اسب، گاو، گوسفند، بز و ساير حيوانات خانگي دفن و در راستاي شرق به غرب و به سمت طلوع يا غروب آفتاب خوابانده مي شد به صورتي که فردي که در روز مرده باشد به سمت طلوع آفتاب و کسي که بعد از ظهر مرده باشد به سمت غروب آفتاب و به شکل جنيني به خاک سپرده مي شد.
محمدي به تاريخ منطقه اشاره کرد وگفت: قدمت اين محوطه به استناد سفال هاي سطحي موجود به دوره کالکئوليتيک يا دوره مس سنگي در حدود 4 هزار سال قبل از ميلاد باز مي گردد و لايه نگاري اين مکان هنوز ادامه دارد.
وي در پايان از مردم منطقه خواست با تيم هاي باستان شناسي و کاوشگران حاضر در اين محوطه تاريخي همکاري کنند تا ساير اقدامات لازم جهت احداث سد که نهايتا موجب پيشرفت و رفع مشکلات منطقه است، انجام پذيرد./106
انتهای پیام/